Business Vision Venray

m.bvvenray.nl 0478-551677 info@bvvenray.nl

Op de man af: John Straten

Naam
John Straten

Functie
Ik ben algemeen directeur en voor 50% mede eigenaar van Full Account. Ik ben vooral verantwoordelijk voor de strategie, de sales en productontwikkeling. Daarnaast ligt mijn focus op het opbouwen en uitbouwen van onze vestiging in Venray.

Bedrijf
Full Account Adviseurs & Accountants.
De mens, de ondernemer is ons uitgangspunt; immers als we de ondernemer kennen, weten waar hij van droomt en wat hem drijft. Zo kunnen we onze adviezen optimaal afstemmen op zijn doelen. In feite zijn jaarrekeningen documenten met veel financiële geschiedenis, veel interessanter is de actualiteit en de toekomst, wat achter de cijfers zit en wat de mogelijkheden zijn om de ondernemers- en ondernemingsdoelen te bereiken. Dit doen we met een team van specialisten vanuit Venlo en Venray.

Waar en wanneer zag je het levenslicht?
Grubbenvorst 18 augustus 1957

Met wie deel je de voordeur?
Ik deel twee voordeuren. Ik woon zelf in het centrum van Venlo en mijn vriendin in het buitengebied.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
Dat is de National Geographic reisgids Roemenië: als ik op vakantie ga, verdiep ik me vooraf in de geschiedenis en de cultuur van dat land. Dat maakt mijn reis én het lezen van het boek extra boeiend.
Ook heb ik recentelijk een boek over Duitsland gelezen met als titel: Duitsland biografie van een natie. Dit boek beschrijft 1000 jaar Duitse geschiedenis.

Welke muziek luister je momenteel?
Oh dat is heel divers… het hangt voor mij heel nauw samen met mijn gemoedstoestand, de plaats waar ik me bevind en tijd van de dag. Laatst was ik aan de Zwarte Zee, in een post communistische omgeving. Ik verbleef in een sterk gedateerd hotel, het was minstens 50 jaar oud; omringd door vriendelijke Russen, Oekraïners en Bulgaren. Zowel het eten als de mensen waren aan de vette kant. Op een middag ben ik een stuk langs de kust gaan wandelen, in de verte hoorde ik Jazzmuziek, eenmaal dichterbij bevond ik me in een Westerse oase in een hip restaurant met een goede jazzband. Indrukwekkend!

Hoe en waar breng je graag je vakantie door?
Dat heb ik al een beetje verklapt… ik ben altijd op zoek naar het nieuwe, dat wat voor mij onbekend is. Ik praat graag met de lokale bewoners, zo leer ik ze kennen en begrijpen. Vaak leidt zo’n ontmoeting tot ideeën en kom ik op unieke locaties.

Wat is je grootste hobby?
Wijn!
Wijn is een mooi excuus om nieuwe culturen te leren kennen. Wijn opent deuren en brengt me in contact met de plaatselijk bevolking. Toevallig vind ik wijn nog lekker ook!

Wat is je favoriete sport?
Voetbal, hoewel ik dat niet meer actief doe vind ik het nog steeds een mooie sport. Verder heb ik getennist en gesquashed. Nu ren ik een paar keer per week, niet omdat ik het leuk vind maar omdat ik graag als een Bourgondiër leef; zo blijft alles enigszins binnen de perken. Ik kan naar veel sporten kijken, turnen, tennis, noem maar op. Mooi om te zien wat iemand kan bereiken door intensief te trainen.

Wat is je levensmotto?
Zorg dat je het beste uit jezelf haalt. Als je je niet ontwikkelt sta je stil en ga je heel snel achteruit.

In welke auto rijd je?
Volvo V60 Plug In Hybrid

Met wie zou je graag een avondje stappen?
Daar heb ik geen onvervulde dromen over; als ik graag met iemand ga stappen dan vraag ik dat aan de desbetreffende persoon.

Wat zijn voor jou de geneugten van het leven?
Ik vind het echt heel leuk om te werken en bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van mijn klanten. Privé kan ik enorm genieten van een met aandacht bereidde maaltijd en bijpassende wijn. Zet dan die grote tafel buiten in een zwoele boomgaard, fijne mensen eromheen en open gesprekken over leven, liefde, politiek met ruimte voor humor.

Eet het liefst:
Culinair, spannend en lekker.

Zou graag een dag willen ruilen met:
Met niemand, ik ben blij met mijn leven. Maar voor een dag zou ik wel een paard willen zijn. Ik vind het verfijnde dieren, ze zijn krachtig en sensibel. Ze reageren heel alert op hun omgeving en kunnen ook heel goed iemands gedrag spiegelen.

Wat is er leuk aan je werk?
Dat ik in verschillende keukens mag kijken. Dat ik kan sparren met ondernemers en mag bijdragen aan het verwoorden en verwezenlijken van hun dromen en doelen. Extra leuk is dat ik dat niet alleen hoef te doen, maar met een team van specialisten.

Wie is je ideale klant? Hoe ziet die eruit?
Dat is iemand die waardeert wat je voor hem doet en het vermogen heeft om die kennis op een constructieve manier over te nemen en in te zetten. Daarbij betaalt hij met een glimlach mijn factuur.

 

1 reactie

  1. Wim Roulaux schreef:

    niet alleen mijn accountant maar meer een partner waar wij zeer en zeer tevreden over zijn.

    John en zijn full account team chapeau

Geef een reactie