Business Vision Venray

m.bvvenray.nl 0478-551677 info@bvvenray.nl

Venray stopt met Overval App

De zeven Limburgse gemeenten, waaronder Venray, stoppen na 3,5 jaar met de Overval App. De gemeenten constateren dat er bij ondernemers te weinig animo voor de app is en dat de Overval App de afgelopen drie jaar geen enkele keer is gebruikt.

Eind 2013 zijn de gemeenten Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Sittard-Geleen, Roermond, Venray en Weert gestart met een proef voor drie jaar met de Overval App. Hiermee hoopten de gemeenten samen met de ondernemers bij te kunnen dragen aan de strijd tegen overvallers.
De Overval App geeft ondernemers die zijn overvallen de kans om met behulp van hun smartphone direct een melding te maken en snel een kloppend signalement te verspreiden.

Niet gebruikt
Na 3,5 jaar constateren de gemeenten dat het aantal ondernemers dat zich hiervoor heeft aangemeld laag is. In alle zeven gemeenten hebben zich in totaal 724 bedrijven aangemeld, terwijl rond de 7.000 bedrijven het aanbod hebben gehad om deel te nemen aan de proef. Ook is de Overval App geen enkele keer gebruikt in de afgelopen jaren.
Dit is voor de gemeenten reden om de proef niet voort te zetten en met de ondersteuning van de Overval App te stoppen. Application Builders, het bedrijf dat de Overval App nu beheert, heeft aangegeven dat de App nog tijdelijk kan worden gebruikt. Indien de gemeenten geen nieuw contract aangaan, wordt het gebruik van de App op termijn beƫindigd.
Ondernemers die meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met de gemeente Venray, 0478-523 333 of met Application Builders via info@overvalapp.nl.

Geef een reactie