Business Vision Venray

m.bvvenray.nl 0478-551677 info@bvvenray.nl

Mariet Janssen stelt zich voor

Wat deed ik 5 jaar geleden.
5 jaar geleden was ik net als nu werkzaam bij Lely Center Venray. Op dat moment waren we druk met de verkoop, installatie en het onderhoud van automatische melksystemen; de Lely Astronaut. In maart 2012 werden we uitgenodigd om te komen kijken bij Lely naar een nieuwe gele revolutie. Lely had een innovatief systeem bedacht om automatisch te kunnen voeren. Door de sector werd hier op verschillende manieren op gereageerd; Of de veehouders waren dol enthousiast of ze vonden het helemaal niets. Na ruim 1 jaar na de introductie hebben we ons eerste systeem mogen plaatsen bij een melkveehouder en zo konden we ook goed laten zien middels een open dag hoe het systeem nu eigenlijk precies werkt. Bij een nieuw product in je portfolio is het belangrijk om de verkoper welke het product moeten verkopen te trainen. Evenals de technische mensen training is hier een belangrijk onderdeel van en heeft een aanzienlijk deel van 2012 geduurd.

Wat doe ik nu?
Op dit moment ben ik niet meer bezig met de dagelijkse operationele zaken. Een aantal jaren geleden hebben Geert en ik de stap gezet om te kiezen voor een laag tussen de directie en de medewerkers. Dit is het ManagementTeam geworden. De leden van het MT nemen de dagelijkse zaken voor hun rekening en ik houd me vooral bezig om het puntje op de horizon te bepalen en te zorgen dat iedereen om ons heen dat punt ook ziet en er voor wil gaan om dit te realiseren.

Wat doe je over 5 jaar?
De afgelopen jaren hebben we ons als Lely vooral gericht op de melkveehouderij. Met ons automatisch voersysteem; de Vector kan ook makkelijk kalveren en geiten van voer voorzien. Voor ons nieuwe markten waar we ons nu op aan het oriƫnteren zijn. We weten alles van koeien maar moeten nog heel veel leren over kalveren en geiten. De komende jaren zal hier de focus op liggen en over 5 jaar zijn we specialisten op het gebied van koeien, kalveren en geiten. De organisatie is zo ingericht dat mochten we nog een hele grote groei doormaken we gemakkelijk kunnen splitsen. Dus misschien hebben we over 5 jaar wel 2 vestigingen.

Geef een reactie