Business Vision Venray

m.bvvenray.nl 0478-551677 info@bvvenray.nl

BOOMKWEKERIJ MICHELS-CLASSENS WINT LOEK NELISSENRPIJS, M.M.I. B.V. WINT RABOBANK PUBLIEKSPRIJS

Donderdagavond 4 januari jl. werden in de Schouwburg van Venray de Venrayse Ondernemersprijzen voor 2018 uitgereikt. De winnaar van de Loek Nelissenprijs is het familiebedrijf Boomkwekerij Michels-Classens uit Heide met zes ondernemers aan het roer. De meeste stemmen voor de Rabobank Publieksprijs gingen naar M.M.I. B.V. Het thema voor dit jaar was ‘IJzersterk!’.

Michels-Classens is gevestigd in Heide en al meer dan 30 jaar producent en leverancier van ruim 300 verschillende soorten bomen en struiken. ‘In 30 jaar tijd zijn ze gegroeid tot een ijzersterke onderneming, waarin ook de volgende generatie inmiddels een belangrijke rol speelt. Michels-Classens levert met haar bomen een waardevolle bijdrage aan onze omgeving. Bomen zetten co2 om in zuurstof, vangen fijnstof, dempen geluid en werken verkoelend in de zomer.’ In de ogen van L.L.T.B. en Agribusiness Groep is Boomkwekerij Michels-Classens daarom een terechte winnaar.

Ondernemen zit hier in het bloed. Dat kwam tot uiting tijdens het jurybezoek door de passie waarmee eenieder zijn of haar onderdeel presenteerde. Als een aaneengesloten front komt de familie Michels – Classens op je af en overdondert je met hun passie voor ondernemen. De harde leerweg die Jan heeft moeten afleggen om het bedrijf boven water te houden vertaalt zich nu in een ondernemers- en werkersmentaliteit bij zijn kinderen. Vol trots wordt dan ook gesproken over de bedrijven: “zo wil ik ze hebben” én over de kinderen “terug in huis halen”. Voor Jan en Marian is hiermee een doel gerealiseerd, alle kinderen de mogelijkheid bieden in te treden in het bedrijf, aldus de vakkundige jury.

De meeste stemmen van de avond voor de Rabobank Publieksprijs gingen naar M.M.I. B.V. Zij maakten de meeste indruk op het publiek met hun presentatie.
Peter en Edwin Coppus hebben in twee etappes het totale aandelenpakket van Metaal Industrie Janssen en zonen overgenomen. M.M.I. is gespecialiseerd in het verspanend bewerken van diverse materialen en is een kleine wereldspeler in een erg concurrerende markt die draait om betrouwbaarheid en het leveren van foutloze onderdelen.
Door schaarste op de arbeidsmarkt leidt M.M.I. veel nieuwe personeelsleden zelf op. Er wordt ook veel getraind in het opzetten en handhaven van autonome groepen om de kwaliteit te borgen.

Voor de tweede keer dit jaar mocht het publiek digitaal stemmen voor de Rabobank Publieksprijs. In plaats van het aankruisen van de favoriet op de achterzijde van het entreebewijs, hadden alle bezoekers een unieke code waarmee ze eenmalig hun stem uit mochten brengen op www.ikstemVOP.nl. Dankzij LR internet is dit uitermate succesvol verlopen.

Overige genomineerden dit jaar waren Bufkes Venray, Knooppunt Centrum voor Gezondheid, Boom Transport, Autobedrijf G.H.V. en Peter Claessens Timmer- en interieurwerken.

Het organisatiecomité, onder leiding van Joost van der Weiden, maakte er een spetterend programma van, ook dit jaar gepresenteerd door Rob van Lieshout. De show werd omstreeks 20.00 uur geopend met een ijzersterke introductievideo, mogelijk gemaakt door Niels Rameckers van Elf Graden. De zeven kandidaten presenteerden zich op hun eigen manier aan het publiek middels een 4 minuten durende presentatie waarna Rob van Lieshout ze nog enkele vragen stelde op het podium.

Na afloop van de uitreikingen werd de avond feestelijk afgesloten in de foyer van de Schouwburg waarin de Venrayse ondernemers de winnaars feliciteerden.

De organisatie was dit jaar in handen van Joost van der Weiden, Chantal Scherders, Frank Claessens, Hans Kerstjens, Lilian Vollenberg en Sanne Mulder. De presentatie was wederom in handen van Rob van Lieshout. Het beeldmateriaal is geproduceerd door Niels Rameckers van Elf Graden, de technische ondersteuning was afkomstig van Wilbert Claessens van Mediahuis Venray en het digitaal stemmen is mogelijk gemaakt door LR Internet.

Bijlage: een foto van de winnaars door Marcel Hakvoort.

Mariet Janssen stelt zich voor

Wat deed ik 5 jaar geleden.
5 jaar geleden was ik net als nu werkzaam bij Lely Center Venray. Op dat moment waren we druk met de verkoop, installatie en het onderhoud van automatische melksystemen; de Lely Astronaut. In maart 2012 werden we uitgenodigd om te komen kijken bij Lely naar een nieuwe gele revolutie. Lely had een innovatief systeem bedacht om automatisch te kunnen voeren. Door de sector werd hier op verschillende manieren op gereageerd; Of de veehouders waren dol enthousiast of ze vonden het helemaal niets. Na ruim 1 jaar na de introductie hebben we ons eerste systeem mogen plaatsen bij een melkveehouder en zo konden we ook goed laten zien middels een open dag hoe het systeem nu eigenlijk precies werkt. Bij een nieuw product in je portfolio is het belangrijk om de verkoper welke het product moeten verkopen te trainen. Evenals de technische mensen training is hier een belangrijk onderdeel van en heeft een aanzienlijk deel van 2012 geduurd.

Wat doe ik nu?
Op dit moment ben ik niet meer bezig met de dagelijkse operationele zaken. Een aantal jaren geleden hebben Geert en ik de stap gezet om te kiezen voor een laag tussen de directie en de medewerkers. Dit is het ManagementTeam geworden. De leden van het MT nemen de dagelijkse zaken voor hun rekening en ik houd me vooral bezig om het puntje op de horizon te bepalen en te zorgen dat iedereen om ons heen dat punt ook ziet en er voor wil gaan om dit te realiseren.

Wat doe je over 5 jaar?
De afgelopen jaren hebben we ons als Lely vooral gericht op de melkveehouderij. Met ons automatisch voersysteem; de Vector kan ook makkelijk kalveren en geiten van voer voorzien. Voor ons nieuwe markten waar we ons nu op aan het oriënteren zijn. We weten alles van koeien maar moeten nog heel veel leren over kalveren en geiten. De komende jaren zal hier de focus op liggen en over 5 jaar zijn we specialisten op het gebied van koeien, kalveren en geiten. De organisatie is zo ingericht dat mochten we nog een hele grote groei doormaken we gemakkelijk kunnen splitsen. Dus misschien hebben we over 5 jaar wel 2 vestigingen.

Op de vrouw af: Henriette Vievermans

Henriette Vievermans: de vrijheid hebben te zeggen “dat doe ik niet”!

Functie
Huidtherapeut en ondernemer.

Bedrijf
Vievermans Huidkliniek. We hebben drie aandachtsgebieden: De eerste is de medische tak, een arts voert ooglidcorrecties uit en doet botox behandelingen. In onze para medische tak, behandelen de huidtherapeuten de zieke en aangedane huid en tenslotte kun je bij de cosmetische tak terecht voor schoonheidsbehandelingen.

Waar en wanneer zag je het levenslicht?
In Venray, op de Langstraat om precies te zijn. Dat was op 19 januari 1965.

Met wie deel je de voordeur?
Met mijn man Wim en onze kinderen Lynn, Stan, Maud en Suus.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
Lezen doe ik vooral in de vakantie, dan lees ik thrillers of spionageromans. Door het jaar heen lees ik tijdschriften. De Elsevier spit ik elke week door. Verder lees ik Linda, een blad dat voorop loopt, dit blad lees ik ook voor mijn werk. Het tijdschrift Stijlvol Wonen inspireert me, ik vind het heerlijk om met het inrichten van woningen bezig te zijn.

Door wie heb je je laten inspireren?
Verhalen van zakenvrouwen boeien me. Bijvoorbeeld hoe ze de balans tussen werk en privé bewaken. Laatst las ik over Herna Verhagen, de CEO van Post NL. Zij zit niet te pronken met wat ze allemaal bereikt heeft maar ze presteert wel veel. Ook vind ik het het leuk dat ze een vrouwelijke vrouw is en dat ze politieke ambities heeft.
Dichter bij huis word ik geïnspireerd door vriendinnen. Met hen kan ik sparren over verschillende onderwerpen. Veel vrouwen vinden dat ze een keuze moeten uitleggen of geven een reden waarom ze bepaalde dingen doen. Van hen heb ik geleerd dat je dat allemaal niet hoeft uit te leggen, doe het maar gewoon.

Welke muziek luister je momenteel?
Qua stijl houd ik wel van RnB. Ik luister graag naar ballads, eigenlijk het easy listening. Een sterke stem ondersteund door een heel orkest, daar kan ik van genieten. Zeg maar de “lazy Sunday afternoon” muziek.

Hoe en waar breng je je vakantie door?
Ik houd van reizende vakanties. Ik wil nooit ergens terug naar toe. Ik reis graag op wielen en dan liefst een combinatie van cultuur en natuur.

Je grootste hobby?
Uit eten. En wat ik al eerder zei, interieurs inrichten. Ik heb me een aantal jaren geleden kunnen uitleven in ons eigen huis. Dat heb ik zelf mee ontworpen en ingericht.

Wat is je favoriete sport?
Op dit moment is dat hardlopen. Twee keer in de week loop ik 8 à 10 kilometer. Dat doe ik met Run4Health. Het leuke is dat we steeds ergens anders rennen.

Levensmotto?
Blieve lope… wat ik hiermee bedoel is dat ik graag actief blijf, nooit stop met dromen waarmaken en als er iets niet lukt, probeer dan iets anders. Kortom maak iets moois van je leven.

In welke auto rijd je?
Een Renault Capture, in mijn favoriete kleur taupe.

Met wie zou je graag een avondje stappen?
Met Marco Borsato, hij lijkt me een leuke man. Ondanks al zijn succes blijft hij geïnteresseerd in de mensen om hem heen. Wist je dat hij al 25 jaar met dezelfde mensen samenwerkt? Verder vind ik hem krachtig en positief overkomen.

Wat zijn voor jou de geneugten van het leven?
Uit eten. Een lekker glaasje wijn. Steden bezoeken. Beurzen bezoeken. En boven alles de vrijheid hebben om te zeggen “dat doe ik niet”.

Eet het liefst:
Zalmcocktail! Ik zie je lachen, maar een feest is geen feest zonder zalmcocktail. Rode zalm met fruitcocktail. Dit voorgerecht aten we thuis bij speciale gelegenheden.

Zou graag een dag willen ruilen met:
Met Mark Rutte, ik ben politiek geïnteresseerd en een dag de baas van het land zijn trekt me wel.

Wat is er leuk aan je werk?
Oppervlakkig gezien zou je denken dat we puur met het uiterlijk van mensen bezig zijn, deels is dat zo, maar het gaat veel verder dan alleen mooier maken. Wij nemen onzekerheden weg; ik zie het zelfvertrouwen van mensen toenemen als de huidziekte behandeld is. Daarbij is het zo dat we een grote range aan behandelmethoden hebben, we kunnen echt de beste behandeling voor elke specifieke cliënt bieden.

Wie is je ideale klant?
Iemand met een ernstige aandoening met een grote impact op zijn of haar leven. Het geeft veel voldoening als die persoon na een tijd weer onder de mensen durft te komen.

Doe niet wat de klant vraagt maar wat hij nodig heeft! Jan van Setten vertelt

Met pijnlijke kaken van het lachen verlaten we 13 december Eet- en drinkcafé ’t Trefpunt in Geijsteren. Daar vertelt Jan van Setten ons hoe we met onze klanten kunnen omgaan. Grappige persiflages wisselt hij af met gekke bekken en ware woorden. Want tussen al het lachen zitten rake teksten en heldere spiegels die Jan ons voorhoudt.
“Aan de ene kant zijn klanten je broodwinning en dus je waardevolste bezit. Aan de andere kant werken ze soms op je zenuwen: hoe krijg je vat op hun gedrag? Hoe werkt het ‘klantenbrein’ precies? Misschien hebben ze wel heel andere behoeften dan je denkt – en dan ze zelf denken!
Wat zijn de échte wensen en verwachtingen van een klant? Hoe denkt hij over jou, over je concurrenten en over zichzelf? Als je dat weet, kun je ‘dansen’ met je klant en geef je hem niet zomaar wat hij vraagt, maar wat hij werkelijk nodig heeft.”

Als afsluiter vraagt Jan van Setten ons te vertellen wat we voor de ander (de klant) betekenen… weet je dat? Kun je dit op een ludieke manier vertellen? Zodat je klant het ook nog kan navertellen?

Doe je best! Je kunt het boek “de Klantenfluisteraar” winnen.

Vertel in een reactie op dit bericht wat jij voor je klant betekent. De vijf beste, origineelste antwoorden ontvangen een gesigneerd boek!

Ellen Poels stelt zich voor

Wat deed je 5 jaar geleden?
5 jaar geleden werkte ik als podotherapeut binnen een Podotherapie praktijk. Een podotherapeut richt zich op problemen aan het bewegingsgestel die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten.  Ik was werkzaam binnen een allround praktijk. Dat wil zeggen dat op een breed gebied de Podotherapie werd ingezet, bv voor kinderen, sporters, reuma patiënten, etc.  Ik heb mij gespecialiseerd als diabetes podotherapeut.  Ik kon op deze praktijk ontzettend goed mijn “ei” kwijt. Er werd gewerkt met prettige collega’s en we werkten volop samen met andere specialisten. Er waren voldoende mogelijkheden om met diverse disciplines samen te werken, disciplines zoals: fysiotherapeuten, huisartsen, internisten, reumatologen, orhtopedisch schoenmaker en meer.  Door deze multidisciplinaire samenwerking kon er een goed behandelplan gemaakt worden voor de patiënt en een hoge mate van kwaliteit geleverd worden. Na 9 jaar bij dezelfde werkgever werkzaam te zijn geweest had ik het gevoel dat ik toe was aan een nieuw leercurve, nieuwe behandelmethodes en een nieuwe manier van ontwikkelen. Daarom heb ik de stap gemaakt naar Freelance Podotherapie en ben voor mezelf begonnen.
Daarnaast run ik een paardenbedrijf. Het bedrijf is van start gegaan in 2008 en bestaat uit verhuur van een trainingsaccomodatie voor een professionele sport- en handelsstal. Daarnaast een fokkerij van springpaarden en training en verkoop. Dit bedrijf is vanuit een familiebedrijf ontstaan, waarin veel liefde en passie zit voor de paarden.

Wat doe je nu?
Ik keek uit naar een nieuwe prikkel binnen de Podotherapie. Ik heb altijd al interesse gehad in verschillende behandelmethodes voor patiënten, samenwerken met verschillende medische disciplines en het ondernemerschap. Zo ben ik per 1 september 2017 begonnen als Freelance Podotherapeut.  Dit houdt in dat een Podotherapie praktijk mij kan benaderen voor een opdracht zoals waarnemen van een zwangerschap, piekdruk in de agenda wegnemen, nieuwe focus creëren voor de praktijk, of gezamenlijk een aanpassing aanbrengen binnen de organisatie van een praktijk. Momenteel ben ik ook bezig met het ontwikkelen van cursussen voor collega podotherapeuten en aanverwante beroepen. Daarnaast run ik nog steeds het paardenbedrijf waarin verder toeleggen op de professionele springsport centraal staat.

Wat doe je over 5 jaar?
Over 5 jaar hoop ik een goede klantenkring opgebouwd te hebben binnen de Podotherapie en enkele sterke cursussen te  hebben staan en daarnaast nog steeds een bloeiend en goed bezet paardenbedrijf te runnen.  Ook ben ik dan nog steeds gelukkig en zorg voor een goede balans zowel in mijn werk als privé. Want deze balans is ontzettend belangrijk. Verder blijf ik gespitst op alle mogelijkheden die op mijn pad komen, of die ik zelf of samen kan creëren.

Duurzaamheid en Ondernemen

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Niet voor niets dat velen hiermee ook slagen willen maken in hun eigen bedrijf, het eigen wagenpark, de gebouwen en installaties. Maar er is vast nog meer mogelijk als daarbij samengewerkt wordt. Daarom zouden we graag samen met de ondernemers van Venray duurzaamheidsprojecten opzetten die bijvoorbeeld forse energiebesparingen opleveren en daarmee dus lagere exploitatielasten.

Maar hoe kunnen we de ondernemers helpen? Hoe kan men elkaar helpen? Waar zijn ondernemers bij gebaat? En waar zit voor de ondernemer de winst of het rendement van duurzame maatregelen?

Als gemeente zouden we graag samen met een aantal ondernemers hierover in gesprek gaan zonder dat we de inhoud van het gesprek vooraf willen invullen. Een brainstorm dus over duurzaamheid in Venray.

Wij willen daarom vragen:
Welke ondernemer heeft affiniteit met duurzaamheid en duurzaam ondernemen en wil mee brainstormen over een mogelijke aanpak in de toekomst?

We willen hiervoor een moment plannen. Ons voorstel is donderdag 23 november van 16:30 tot 18:00uur in het gemeentehuis te Venray (Ruimte ‘Oda’).

Ons doel is een effectief gesprek te hebben met 7-8 ondernemers, maar iedereen kan zich aanmelden. Als de groep te groot dreigt te worden dan zal ik dat tijdig aangeven.

Voor meer informatie bel of mail gerust,

Serge van den Berg

Serge van den Berg | Coordinator Duurzaamheid | Gemeente Venray
Postbus 500, 5800 AM Venray | Raadhuisstraat 1, 5801 MB Venray
serge.van.den.berg@venray.nl M +31 (0)6 46 44 55 82 I www.venray.nl

Wendy Linders stelt zich voor

Wat deed je 5 jaar geleden?
Vijf jaar geleden maakte ik de start met mijn eigen bedrijf. Na 12 jaar in loondienst wilde ik de stap gaan maken, vooral ingegeven door een behoefte aan meer afwisseling in het werk en een grotere diversiteit aan contacten. Dat dit in mijn eigen vakgebied marketing- en communicatie zou zijn was geen vraagstuk voor mij.
Vertrouwende op het netwerk dat ik de jaren daarvoor had opgebouwd maakte ik de stap. Dat het niet makkelijk zou worden besefte ik mij maar al te goed, al helemaal omdat de crisis vol gaande was. Maar dat bood ook kansen en dat heb ik de afgelopen jaren alleen maar bevestigd zien worden.

Wat doe je nu?
Nu ben ik mij nog bewuster van de keuzes die ik maak, de opdrachten die ik aanneem en het type opdrachtgever dat bij mij past. Ik ben in het bijzonder een strateeg. Zomaar iets doen op het gebied van Marketing en Communicatie past niet bij mij. Ik wil dat er een ‘kapstok’ is waar alles aan opgehangen kan worden. Waarom doe je als bedrijf wat je doet en hoe breng je dat over op je medewerkers en klanten. Om mij hier nog verder in te specialiseren ben ik onlangs gestart met de Masteropleiding brand, design en reputation management. Deze opleiding gaat mij mede in staat stellen om klanten nog specifieker te kunnen begeleiden en ondersteunen in de keuzes die ze maken.

Wat doe je over 5 jaar?
Wat ik over 5 jaar precies doe vind ik een vraag die niet meer van deze tijd is. Het gaat allemaal al snel genoeg en de ontwikkelingen, zeker in marketing en communicatie, volgen elkaar snel op. Ik weet zeker dat ik dan nog altijd in hetzelfde vakgebied actief zal zijn, maar hoe en wat precies. Dat weet ik over 5 jaar.

Ontbijtbijeenkomst 12-10-2017

Ontbijtbijeenkomst: “Wat wil ik uit vandaag halen?”

Het is nog vroeg op het moment dat de leden van Business Vision Venray elkaar treffen in de bosrijke omgeving van het Oda Park. De herfstlucht hangt nog om ons heen en vermengt zich met de geur van frisgewassen bezoekers.

Binnen worden we ontvangen door Eliane Reehuis van Drijfveerkracht. Eliane heeft als missie om mensen een zetje te geven in persoonlijke en professionele ontwikkeling. En vandaag gaat ze dat doen door ons in beweging te brengen. Ze start dan ook met de vraag: ‘Als je nog een week te leven had, zou je hier dan zijn?’ Een vraag waarop iedereen een nee geeft. Toch investeer je deze tijd, investeer je in het netwerk. Terwijl je van alles te doen hebt dat belangrijker lijkt, wat doe je dan hier?

We gaan dus samen aan de slag. We worden uitgedaagd na te denken over wat ons drijft en met welk doel we naar een netwerkbijeenkomst komen. Is het doel ‘de kans op opdrachten vergroten’ te direct? Veel van de aanwezigen geven zelf aan af te haken als het te ‘verkoperig’ wordt.

Ook horen we hoe de ‘wijze van communiceren’ en het ‘komen tot plannen’ per persoon kan verschillen. Iedereen heeft zijn eigen stijl, ook als het gaat om netwerken. Sommigen van ons willen een idee eerst helemaal tot in detail in hun kantoor uitwerken; anderen vinden het juist prettig om het eerste gedachtespinsel om te zetten in concrete activiteiten. Met de werkvorm ‘open space’ krijgen we de ruimte om het netwerken vorm te geven op de manier die bij ons past. Dit geeft ruimte voor andere soorten gesprekken met andere gesprekspartners dan gebruikelijk.

Ik merk dat de actiekaart heel direct helpt om afspraken met jezelf te maken en deze ook uit te voeren. Voor vertrek spreek ik de persoon aan waar ik al een poos een kopje koffie mee wil drinken, hij reageert enthousiast. De afspraak staat, simpel eigenlijk.

Op de man af: Marcus Gerrits

Naam
Marcus Gerrits.

Functie
Advocaat en mede-eigenaar.

Bedrijf
Van der Putt Advocaten
Ik sta bedrijven bij op het gebied van ondernemingsrecht, arbeidsrecht en andere civielrechtelijke vraagstukken. Ik wil toegankelijk zijn, proactief, bemiddelend als het kàn en vechtend voor mijn cliënten als het moet!
Verder ben ik ook actief als curator in faillissementen: dat is interessant vanwege de verschillende juridische puzzels die opgelost moeten worden. En het is vaak enorm hectisch. In korte tijd moet er dan heel veel gebeuren.
Inmiddels werk ik bijna 25 jaar voor Van der Putt Advocaten; volgend jaar bestaan we 45 jaar.

Waar en wanneer zag je het levenslicht?
Apeldoorn, op 14 september 1970. Ik ben in Wijchen opgegroeid, maar woon nu al meer dan de helft van mijn leven in Venray.

Met wie deel je de voordeur?
Met mijn vrouw Annemarie en onze 3 kinderen van 16 jaar, 13 en 11 jaar.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
The Big Miss: my years coaching Tiger Woods; dit boek liet zien dat ieder mens steeds naar meer streeft, hoeveel je ook hebt.
Een ander recent boek ging over Trump, geschreven door de journalisten van The Washington Post; ik ben blijven steken in het boek op bladzijde 40. Toen haalde de realiteit deze biografie in en bleek Trumps karakter voldoende uit zijn niet aflatende stroom tweets. Ik wist genoeg over deze man!
Je hebt wel iets te verbergen, geschreven door twee onderzoeksjournalisten van de online krant De Correspondent. Deze krant is overigens een echte aanrader voor iedereen die in meer dan de “waan van de dag” is geïnteresseerd. De journalisten laten in het boek zien waarom privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Ze leggen bloot welke gegevens je allemaal weggeeft en aan wie. En, belangrijker nog: welke ingrijpende gevolgen dat heeft. Wat ik griezelig vind, is dat mensen vaak reageren met de melding: “ik heb niets te verbergen”; alsof dit een vrijkaart is om je privacy overboord te gooien.
Ikigai volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ‘ikigai’, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven, zoals inwoners van Okinawa leiden. De boodschap voor mij is om proberen tevreden te zijn met wat je hebt.

Welke muziek luister je momenteel?
Van alles wat. Soms een hele tijd klassiek, bijvoorbeeld de Ouverture 1812 van Tchaikovsky vind ik indrukwekkend. Maar ik kan ook van modernere muziek genieten, bijvoorbeeld van Coldplay. Inmiddels zijn het vaak mijn kinderen die met nieuwe suggesties komen.

Hoe en waar breng je je vakantie graag door?
Tot nu toe zijn we vooral binnen Europa gebleven. Ik houd van Frankrijk en van Spanje. Afgelopen zomer verbleven we in een huisje in Cassis aan de Cote d’Azur: heerlijk in de haven direct aan zee tussen de Fransen leven, dat is genieten!

Wat is je favoriete sport?
Golf, ik vind dat echt een geweldig en uitdagend spel, waarin je jezelf steeds tegen komt en niemand de schuld kunt geven.
Verder zaalvoetbal ik. Zo nu en dan ga ik hardlopen, maar eerlijk gezegd gaat dat niet van harte.

Levensmotto?
Wees tevreden met wat je al hebt en focus niet te veel op wat je nog niet bezit. Ik pleit hier niet voor gezapigheid maar wel voor dankbaarheid voor wat er al is. Probeer ook eens te onthaasten, je hoeft niet alles afgeturfd te hebben.

In welke auto rijd je?
In een Volvo C70.

Met wie zou je graag een avondje stappen?
Met Barack Obama: ik vind het knap zoals hij bruggen wist te bouwen in plaats van de nadruk te leggen op verschillen tussen mensen en volkeren. Ook lijkt het me leuk om met Nederlands beste golfer ooit, Joost Luiten een rondje over de golfbaan op Geijsteren te lopen.

Wat zijn voor jou de geneugten van het leven?
Heel simpel, met het gezin thuis op de bank of in de Johan Cruijff Arena naar een wedstrijd van Ajax kijken of een serie op Netflix volgen. Wat mensen niet zo snel van me weten is dat ik het interessant vind om complottheorieën te doorgronden. Zo heeft 9/11 mijn speciale aandacht.

Eet het liefst:
Kreeft Thermidor bij Restaurant de Eetkamer.

Zou graag een dag willen ruilen met:
Er zijn verschillende ondernemers met wie ik een dag zou willen ruilen en voor één dag wil ik dat ook wel met de koning.

Wat is er leuk aan je werk?
Je weet ’s ochtends niet wat je ’s avonds gedaan zult hebben. Als curator kun je in mum van tijd in een bijzondere situatie zitten. Bij een faillissement word je gebeld door de rechtbank en dan moet je je werk uit de handen laten vallen en meteen naar het failliete bedrijf gaan. Daar spreek je de directie en moet jij je heel snel inlezen en inleven in de situatie. Dat doe ik vervolgens door een onderzoek te starten en daarbij te reconstrueren wat er is gebeurd. Belangrijk vind ik te weten hoe de directeur erin zit, en verder moet ik omgaan met teleurgestelde crediteuren en personeel. Het is eigenlijk een combinatie van organiseren en juridisch werk. Daarnaast is het bij mijn andere zaken, waar ik cliënten rechtstreeks bijsta, fijn om van waarde te zijn voor hen.

Wie is je ideale klant? Hoe ziet die eruit?
Dat is iemand met wie ik een structurele vertrouwensrelatie opbouw. De advocatuur is nog nooit zo laagdrempelig geweest en dat is prima. We werken sinds jaar en dag met een gratis kennismakingsgesprek en kunnen steeds beter onze kosten voor onze cliënten inschatten. Met mijn ideale klant mag ik meedenken en kiezen we voor een pragmatische aanpak in zijn belang, met hart voor de zaak!